Cobraspen

Cobraspen Vastgoedontwikkeling is dé specialist in restaureren , ontwikkelen en beheren van monumentaal vastgoed en industrieel erfgoed in de regio Noord- Holland. Cobraspen behoud cultureel en industrieel erfgoed door het te ontwikkelen voor de toekomst. Zo zorgt Cobraspen na ruim 120 jaar ervoor dat Landhuis Elswout alsnog wordt gerestaureerd en afgebouwd ‘zoals Borski had bedoeld’. Dit doet zij in opdracht van het Nederlands Monumenten Bezit. Maar ook kleinere projecten trekken de aandacht, zoals het plaatsen van een replica van de oude Vondelfontein in het Amsterdam Vondelpark.

Projectontwikkeling en concepting staan ook op de lijst van activiteiten van Cobraspen. Denk bijvoorbeeld aan de herontwikkeling van SugarCity, 103.000 vierkante meter aan terrein waar sinds 2000 al nieuwe functies worden gerealiseerd. Zo zijn de Suikersilo’s omgetoverd in hypermoderne kantoorruimtes en worden de verschillende fabriekshallen gebruikt als evenementlocaties. Tevens is er Plaza West, het vroegere Expeditie Knoop Punt van de PTT Post aan de Westergracht in Haarlem. Deze locatie heeft een rijke geschiedenis en is ontwikkelt tot winkelcentrum met verschillende bedrijven.

Op 19 September 2014 heeft Cobraspen alweer haar 30 jarig jubileum gevierd. En de hoop is er dat er nog 30 jaar aan restauraties en projectontwikkelingen bij komen.
Luigi Prins beschrijft Cobraspen als een bedrijf met passie voor historie en monumenten, ontwikkeling en herontwikkeling en combinaties tussen oud & nieuw.
Oftewel, “Wie de toekomst ziet, kan het verleden waarderen”.