Een echte Banksy bij Villa Alsberg

Posted by in Luigi Prins

Het Moco Museum in Villa Alsberg is al weer 2 maanden open en alles loopt goed. Zeker nu de Cobraspen locatie het internationale nieuws behaald, doordat er sinds 9 Juni een echte Banksy muurschildering aanwezig is.

De muurschildering is ruim twee meter hoog, weegt 2000 kilo en staat in de tuin van het nieuwe Moco Museum. Nooit eerder werd er een echt straatkunstwerk van de Britse streetart kunstenaar naar Nederland gehaald.  “Heart Boy” is de noemer waaronder dit kunstwerk valt. Het toont namelijk en brutaal jongetje met een kwast, dat een roze hart lijkt geschilderd te hebben. De betekenis hierachter is nog onbekend, hoewel Banksy kunst zich vaak open stelt voor meerdere interpretaties .

Banksy Villa Alsberg MocoBanksy staat bekend om zijn schilderingen op muren langs de kant van de straat. Op deze manier zijn al zijn kunstwerken voor het gewone publiek zichtbaar. Om deze reden heeft ook het MOCO museum er voor gekozen om de muurschildering zichtbaar in de voortuin te plaatsen. Wie achter de naam schuilgaat, is niet bekend.

Bekijk op de Cobraspen Facebook een filmpje van de aankomst van de Muurschildering.