Hotel ontwikkeling Fonteinlaan

Posted by in Cobraspen, Luigi Prins, vastgoed

Aan de Fonteinlaan in Haarlem (tegenover Dreefzicht) staat een statig pand. Deze plek is van origine een plek waar altijd een luxe hotel heeft gestaan. Vanaf 1800 hebben hier twee verschillende hotels gestaan. Sinds de sloop in de jaren 70 is er op dezelfde plek een kantoorverzamelpand gekomen welke in beheer is van Cobraspen.

Sinds 2011 is Cobraspen bezig om een vergunning te krijgen voor Hotel, niet om direct het pand om te bouwen tot hotel, maar omdat men niet weet wat er in de toekomst staat te gebeuren. De huidige huurders die aan de Fonteinlaan zitten hoeven zich dan ook geen zorgen te maken en kunnen van hun kantoor blijven genieten. Maar in de toekomst bied een veelzijdigheid van functies meer perspectieven dan alleen kantoor. Een concreet voorbeeld hiervan is het ‘oude shell gebouw’ in Amsterdam. Dit pand krijgt een nieuwe bestemming met vele diversiteiten waar er 24/7 wat te doen is zoals een hotel, club, restaurants maar ook woningen.

De locatie is ideaal voor een hotel en volgens de hotel nota van de gemeente Haarlem ook nodig. De locatie is omringt door een bos rijk gebied zoals de Hout. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid rondom het pand en ligt naast uitvalswegen naar onder andere Zandvoort en Amsterdam.

Helaas is het hotelplan niet meegenomen in de bestemmingsplan van de Koninginnebuurt.

Meer weten over Luigi Prins of Cobraspen? Bezoek ook eens: